Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- برگزاري 11 دوره انتخابات رياست جمهوري و واکاوي دستاوردهاي دولت هاي مختلف و رويدادهاي دوره هاي گوناگون مي تواند نقشه راهي باشد تا در آستانه انتخابات، نامزدهاي انتخاباتي با بهره گرفتن از نقاط قوت دوره هاي گذشته به تهيه برنامه اي جامع و نتيجه بخش اقدام کنند.

انتخابات يکي از مهم ترين عرصه هاي مشارکت مردم پس از پيروزي انقلاب اسلامي به شمار مي رود و انتخابات رياست جمهوري از مهم ترين انتخابات محسوب مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتداي انقلاب تاکنون 11 دوره انتخابات رياست جمهوري در کشور برپا شده است که در جريان برگزاري آنها ابوالحسن بني صدر(رييس جمهوري برکنار شده)، محمد علي رجايي، آيت الله سيدعلي خامنه اي، آيت الله اکبر هاشمي رفسنجاني، حجت الاسلام سيدمحمد خاتمي، محمود احمدي نژاد و حجت الاسلام حسن روحاني توانستند به عنوان رياست قوه مجريه بر اين مسند تکيه بزنند.

اين دوره هاي رياست جمهوري رويدادهاي داخلي مهمي داشتند و هر دولتي به فراخور توان و ظرفيت هايش به دستاوردهايي در زمينه هاي مختلف سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دست يافته است؛ در گزارش نخست چهار دوره انتخابات رياست جمهوري(دولت هاي اول، دوم، سوم و چهارم)، ميزان آراي نامزدهاي انتخابات، مهم ترين تحولات و رويدادها و همچنين دستاوردهاي اين دولت ها بررسي شده اند.

** ابوالحسن بني صدر (رييس جمهوري برکنار شده)
انتخابات نخستين دوره رياست جمهوري در پنجم بهمن 1358 خورشيدي برگزار که ابوالحسن بني صدر با 10 ميليون و 753 هزار و 752 راي به عنوان رييس جمهوري منتخب مردم انتخاب شد. تعداد نامزدها در اين دوره 124 تن و رقباي نهايي 95 تن به شمار مي روند.

تعداد واجدان شرايط 20 ميليون و 993 هزار و 643 تن و تعداد راي دهندگان14 ميليون و 152 هزار و 907 تن بودند که ميزان مشارکت در اين دوره 67.41 درصد بود.

*تحولات داخلي
- تشکيل نخستين دوره مجلس شوراي اسلامي
- صدور فرمان تشکيل ستاد انقلاب فرهنگي از طرف امام خميني(ره)
- معرفي محمدعلي رجايي به عنوان نخست وزير به مجلس شوراي اسلامي
- برکناري ابوالحسن بني صدر از فرماندهي نيروهاي مسلح
- راي مجلس اول به عدم کفايت سياسي ابوالحسن بني صدر
- برکناري ابوالحسن بني صدر از رياست جمهوري به وسيله امام خميني(ره)

*تحولات خارجي
- حمله عراق به ايران
- آزادي آخرين گروگان هاي آمريکايي

** محمدعلي رجايي
انتخابات دومين دوره رياست جمهوري در 2 مرداد 1360 خورشيدي برگزار و محمدعلي رجايي با 12 ميليون و 770 هزار و 50 راي به عنوان رييس جمهوري منتخب مردم برگزيده شد.

تعداد نامزدها در اين دوره 71 تن و رقباي نهايي چهار تن بودند. تعداد واجدان شرايط22 ميليون و 687 هزار و 17 تن و تعداد راي دهندگان 14 ميليون و 572 هزار و 493 تن به شمار مي رفتند که ميزان مشارکت در اين دوره 64.24 درصد بود.

* تحولات داخلي
- ادامه يافتن درگيري ميان نظام و سازمان مجاهدين خلق ايران
- انفجار دفتر حزب جمهوري و شهادت سيدمحمد بهشتي و عده زيادي از اعضاي حزب
- معرفي محمدجواد باهنر به عنوان نخست وزير به مجلس شوراي اسلامي
- شهادت محمدعلي رجايي و محمدجواد باهنر در انفجار ساختمان نخست وزيري
- تشکيل ستاد بسيج اقتصادي کشور
- سهميه‌بندي چند قلم کالاي اساسي و مورد نياز و چاپ و توزيع کوپن ميان مردم

* تحولات خارجي
- گروگان‌گيري و فشارهاي همه جانبه‌ آمريکا عليه ايران
- اسکان آوارگان و مهاجران جنگ
- محاصره اقتصادي

** آيت الله سيد علي خامنه اي/ دوران نخست
انتخابات سومين دوره رياست جمهوري در 10 مهر 1360 خورشيدي برگزار و آيت الله سيدعلي خامنه اي با 16 ميليون و هشت هزار و 579 راي به عنوان رييس جمهوري منتخب مردم برگزيده شد.

تعداد نامزدها در اين دوره از انتخابات 46 تن و رقباي نهايي چهار تن بودند و تعداد واجدان شرايط22 ميليون و 687 هزار و 17 تن و تعداد راي دهندگان 16 ميليون و 847 هزار و 715 به شمار مي رفتند که ميزان مشارکت در اين دوره 74.26 درصد بود.

*تحولات داخلي
- واگذاري ماموريت تشکيل دولت موقت به آيت الله مهدوي کني
- معرفي نخست وزير به مجلس شوراي اسلامي
- بازگشايي دانشگاه ها پس از انقلاب فرهنگي
- آغاز به کار دوره دوم مجلس شوراي اسلامي
- آزادي خرمشهر
- اهتمام به امور مربوط به جنگ تحميلي
- نيل به سياست‌هاي اقتصادي به طرف حمايت از مستضعفان و دورافتادگان از مرکز کشور
- طاغوت‌زدايي از همه‌ شئون زندگي اداري، اجتماعي و سياسي مردم ايران
- کشف و به کارگيري استعدادهاي انساني در همه‌ي عرصه‌ها از تکنيک تا هنر
- تأمين امنيت اجتماعي، اداري و قضايي براي ارايه خدمت مؤثر به مردم

*تحولات خارجي
- معرفي انقلاب و مواضع نظام، به دليل تحرکات جبهه استکبار و صهيونيسم
- شکل‌دهي به سياست خارجي متناسب با آرمان هاي جمهوري اسلامي ايران
- فعال کردن دستگاه سياست خارجي

** آيت الله سيدعلي خامنه اي/ دوران دوم
انتخابات چهارمين دوره رياست جمهوري در 25 مرداد 1364 خورشيدي برگزار و آيت الله سيدعلي خامنه اي با 12 ميليون و 205 هزار و 12 راي به عنوان رييس جمهوري منتخب برگزيده شد.

در اين دوره از انتخابات تعداد نامزدها 50 تن و رقباي نهايي سه تن بودند و تعداد واجدان شرايط 25 ميليون و 993 هزار و 802 تن و تعداد راي دهندگان 14 ميليون و 238 هزار و 587 تن محسوب مي شدند که ميزان مشارکت در اين دوره 54.78 درصد بود.

*تحولات داخلي
- انحلال حزب جمهوري اسلامي
- دستور تشکيل مجمع تشخيص مصلحت از طرف امام خميني(ره) براي حل اختلاف مجلس و شوراي نگهبان
- موافقت امام خميني(ره) با تشکيل مجمع روحانيون مبارز
- تشکيل سومين دوره مجلس شوراي اسلامي
- برکناري آيت الله منتظري از قائم مقامي رهبري
- درگذشت بنيانگذار جمهوري اسلامي
- انتخاب آيت الله خامنه اي به عنوان رهبر جمهوري اسلامي به وسيله مجلس خبرگان رهبري در همه پرسي اصلاح قانون اساسي
- حذف نخست وزيري
- حذف شرط مرجعيت براي رهبري
- تدوين لايحه‌ اختيارات رياست جمهوري
- به کار گماردن مسوولان لايق، انقلابي و کارآمد در دولت
- واگذاري زمين هاي کشاورزي به مردم، واگذاري صنايع دولتي به بخش تعاوني
- سوق دادن سياست فرهنگي کشور به سوي استقلال فرهنگي

*تحولات خارجي
- پذيرش قطعنامه 598 به وسيله ايران
- صدور فتواي قتل سلمان رشدي به وسيله امام خميني(ره)
- اتخاذ سياست مستقل و متوازن در قبال هر يک از کشورهاي جهان و تصميم‌گيري برمبناي مصالح نظام و کشور، همراه با قاطعيت و صراحت
- اهميت دادن به وحدت ميان مسلمانان جهان
- اهتمام جدي در بازپس گرفتن حقوق مسلمانان جهان از قدرت هاي جهاني و مبارزه‌ مستمر با هرگونه اقدام و حرکتي در جهت سلطه‌ ابرقدرت ها در منطقه

ادامه دارد...

*گروه اطلاع رساني
خبرنگار: فاطمه مهدوي ** انتشاردهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9128**9131



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اجلاسیه سرداران و ۴۲۲ شهید شهرستان کهگیلویه با حضور محسن منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور، سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان استانی، شهرستانی و اقشار مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت برگزار شد.

محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در این اجلاسیه اظهار کرد: دوره‌هایی را پشت سر گذاشتیم که در همه آن ایام با تکیه بر دین‌مداری مردم از آزمون‌ها عبور کردیم، توفیقات بزرگی در مبارزه با رژیم ستمشاهی حاصل شد، دوران پر افتخار دفاع مقدس، دوران سازندگی با رشد علمی و دوران مقابله با تحریم‌ها و تهاجمات فرهنگی را پشت سر گذاشتیم.

وی افزود: درباره علل عبور از این بحران‌ها تحلیل‌های مختلفی وجود دارد؛ اما آنچه مسلم است تأسی به شهدا و بهره‌گیری از ظرفیت خون مطهر شهدا و ویژگی‌های جهاد و شهادت یکی از عوامل اصلی توفیق در عبور از این بحران‌هاست. در انقلاب تمرین دین‌داری کردیم، تمرین آمدن به عرصه دین و عبور از این اتفاقات بسیار مهم و اتفاقات بزرگ به‌واسطه حضور شهدا در کشور به منصه ظهور رسید.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور بیان کرد: شهید هدآیت‌الله طیب در بهترین دانشگاه‌های غرب آمریکا پذیرفته شد، درس خود را آغاز کرد، جنگ که می‌شود برمی‌گردد به ایران تا در جنگ تحمیلی علیه رژیم بعث شرکت کند، این شهید در وصیت‌نامه خود قید می‌کند «اگر شهید شدم جنازه من را در روستای محروم خودم دفن کنید تا با توجه به آرامگاه من مسئوللن بیایند به مردم محروم روستا خدمت کنند». با تواضع می‌گوید در دوران زنده بودنم نتوانستم کاری برای مردم کنم، باشد که آرامگاه من منشأ رسیدگی به روستا باشد، این یعنی اخلاص، آینده‌نگری و رقم زدن تاریخ.

منصوری اضافه کرد: سال‌ها گذشت و به برکت وصیت این شهید امروز پل روستا توسط استاندار و همکارانشان ساخته شد، این یعنی فرهنگ شهادت و آینده سازی. رحمت و رضوان خداوند متعال بر شهدای غزه که بیش از چند ده هزار شهید اهدا کردند؛ اما ایستادند تا پوزهٔ نجس این سگ صهیونیستی را به خاک بمالند.همه دنیا منسجم شدند تا آسیب بزنند به جبهه مقاومت؛ ببینید روزبه‌روز بر اقتدار این جبهه با محور ایران افزوده می‌شود، همه دست‌به‌دست هم دادند تا سوریه را زمین بزنند، سید و مولای ما ایستاد، گفت سوریه بماند؛ سید حسن نصرالله ایستاد، حضرت آقا راهبری کردند.

وی عنوان کرد:در همه شاخص‌های مهم کشور در حوزه‌های اقتصادی رو به پیشرفت است. رهبر انقلاب فرمودند در بیش از ۵۰ شاخص اقتصادی وضعمان از قبل بهتر است؛ شاخص‌های مهمی مانند رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، کنترل نقدینگی، افزایش تولید و بسیاری از شاخص‌های بزرگ و مهم از قبل بهتر بوده هرچند مشکلات معیشتی و اقتصادی داریم که به برکت کار جهادی و شبانه‌روزی که دولت انجام خواهد داد در کنار پشتیبانی مردم روزبه‌روز شاهد روز‌های بهتر باشند.

صدای انقلاب اسلامی در همه دنیا شنیده می‌شود

آیت‌الله سید نصیر حسینی، نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به گسترش آرمان‌های انقلاب اسلامی در اقصی نقاط جهان گفت: امروز صدای انقلاب اسلامی در همه دنیا شنیده می‌شود، مجری تلویزیون آمریکا می‌گوید؛ دانشجویان دانشگاهیان آمریکا شعار‌هایی با مضامین شعار‌های شهدا، آیت‌الله خامنه‌ای، اسلام، عدالت، عزت و اخلاق را می‌دهند، امروز می‌بینیم که شهدا چه عظمتی خلق کرده‌اند.

وی اضافه کرد: دیروز فریاد رهایی قدس را سر می‌دادیم، مرگ بر آمریکا، اسرائیل و صهیونیسم سر می‌دادیم، صدای ما صدای تنها بود؛ اما به برکت مقاومت شهدا و خون درخشان شهدا، امروز در همه دنیا شعار‌های انقلابی اسلامی را سر می‌دهند، امروز در همه جهان این شعار از زبان انسان‌های آزاده طنین‌انداز شده هر صدایی که راه شهیدان را جلوی پای ما قرار بدهد، صدای خدا، اولیا و انبیا بوده و هر صدایی که قصد داشت راه شهیدان را به فراموشی بسپارد، این صدا، صدای شیطان است.

نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد: مردم، جوانان، دختران، زنان و مردان با وجود تلاش دشمنان راه شهیدان را گم نکرده‌اند، پرچم اسلام در سراسر جهان برافراشته می‌شود و صدای منجی عالم بشریت از تریبون‌های سراسر جهان شنیده خواهد شد.

حسینی خطاب به منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور بیان کرد: مردم قدردان نعمت‌های انقلاب هستند، همه دوران ذلت‌بار طاغوت که نه جاده وجود داشت و نه امکانات را دیده‌ایم، آن دوران سراسر فقر، ذلت، خواری و عقب‌ماندگی بود؛ در حالی که سراسر کشور منابع نفتی بود و آن شاه ملعون می‌گفت؛ آن‌قدر پول‌های هنگفت در اختیار داریم که نمی‌دانیم آن را چه کار کنیم.

وی ادامه داد: امروز خدمات نظام رخ‌نمایی می‌کند، مردم شاکر و سپاسگزار هستند؛ اما ظرفیت جمهوری اسلامی بیشتر از این چیز‌هاست، ظرفیت نظام ظرفیت جهانی بوده با همه این سرمایه‌های بسیار گسترده؛ اما در بخشی از مسائل، استان کهگیلویه و بویراحمد مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وضعیت جاده‌های ارتباطی این استان توضیح داد: جاده‌های ارتباطی مناسب نیست و بخشی از این راه‌های ارتباطی ایمنی لازم را ندارند، راه‌آهن یکی از مطالبات است که خیلی وقت پیش مصوب شده، اما مورد بی‌توجهی قرار گرفت.

حسینی با بیان وضعیت سد‌های استان کهگیلویه و بویراحمد تشریح کرد: سد‌هایی که در این استان وجود دارد، کمترین بهره‌ای از آنها نصیب مردم استان می‌شود، همان‌طوری که نفت برای همه قابل استفاده بوده و توقع داریم که مردم این استان از آب سد‌ها بهره کافی را ببرند.

وی اضافه کرد: سد چمشیر ۲ میلیارد مترمربع حجم ذخیره‌سازی دارد؛ اما در تقسیم این آب استان کهگیلویه و بویراحمد بهره کمی دارد، از سد مارون بهره نمی‌بریم، بیشترین سهم آب سد کوثر به استان‌های همجوار می‌رسد. انتظار می‌رود حقآبه این استان از این سد‌ها دیده شود. سد آبریز مطالبه مهم مردم است، این وضعیت ناامیدکننده نباید ادامه پیدا کند.

جهانیان مات و مبهوت اقتدار ایران هستند

حجت‌الاسلام علی وحدانی فر امام‌جمعه دهدشت نیز بیان کرد: اگر امروز ایران اقتدار دارد و جهانیان مات و مبهوت مانده‌اند به این دلیل است که ایران دشمن اصلی خود را در منطقه سر جای خود نشاند و این غیرت و ایستادگی اقتدار دارد. مردمی که از زمان پهلوی اول تاکنون همچنان ایستادگی کردند، آنهایی که در ۱۳۱۶ در ممبی بهمئی و قلعه علا، در تنگ تامرادی و جنگ بجستان‌ایستادگی کردند، تا ایران با افتخار بماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • شورای اسلامی بازوی مشورتی برای مدیران کشور
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • برگزاری نشست مشورتی دوره‌های مختلف شهرداری بندرعباس
  • منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد
  • نوری قزلجه: فراکسیون مستقلین احتمالا برای ریاست مجلس و دیگر پُست ها کاندیدا دارد /تعداد اعضای فراکسیون ممکن است به ۱۰۰ نفر هم برسد